J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek

Gyermekkoromban oly sok levelet írtam a Mikulásnak és oly sok rajzot készítettem neki a kívánságaimmal, hogy nehéz lenne összeszámolni őket. Úgy gondolom, sokan megtettük ezt és teszik gyermekeitek is. De vajon hányan kaptunk valaha is választ? Én bevallom, sosem. Bár az esetek többségében úgy tűnt, a Mikulás tényleg olvasta, hisz a kívánt dolgok egy része mindig megérkezett. De levelet sosem hagyott. Tolkien gyermekei azonban jò kapcsolatot ápoltak Karácsony Apòval, vagyis.... az édesapjukkal. Ezen fantasztikus válaszlevelek gyűjteményét tartalmazza ez a csodákkal teli kis könyvecske.



Tolkien 20 éven keresztül írt leveleket Karácsony Apò nevében gyermekeinek, melyeket egy kerek történet köré épített. Ezzel őrizve hitüket és szebbé varázsolva gyermekkorukat. Igazi meghitt, családi idill érzése árad minden sorábòl. S e csodás kis könyv által, ha csak rövid időre is, de mi is a család egy részének érezhetjük magunkat.
Az illusztráciòk igazán aranyosak és szívet melengetőek. A rengeteg szép rajz mellett helyet kaptak az eredeti levelek is, így a könyv rövidsége ellenére rengeteg időt el lehet tölteni vele.
Karácsony Apòn kìvül más szereplők is helyet kaptak a "történetben", akiket nagyon is lehet kedvelni. Személyes kedvencem Jegesmedve, aki rengeteg derűs pillanatot okozott olvasás közben.
Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki kicsit részese akar lenni a csodának, Tolkien tollán keresztül és meg akarja ismerni az írò más oldalait is! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyereményjáték

A por könyve - Nyereményjáték

Csevegünk / Gábor József Leventével beszélgettem