Neil Gaiman: Csillagpor

"Volt egyszer egy fiatalember, ki Szíve Vágyát áhította elnyerni." - ezzel a mondattal indul az első fejezet, melynek folytatása is igencsak a népmesék formáját tükrözi.

 Adott egy ifjú, ki rangon alul esik szerelembe, s hogy elnyerje választottjának kegyeit, útnak indul, hogy szerencsét próbáljon. A feladat: elhozni egy hullócsillagot...
De nem ő az egyetlen, aki útra kel érte. Boszorkányok, trónörökösök is latba vetnek mindent, hogy megszerezzék, mindenki más-más okból. Valakinek birodalma megszerzéséhez, valakinek fiatalsága megőrzéséhez van rá szüksége.
Remek kis mesés történet kerekedik, mely órákra a könyv elé szegezi olvasóit. Izgulhatunk a kalandokon, ámulhatunk a csodás varázslényeken, szívet melengethet két ifjú bimbódzó szerelme.


Gaiman lebilincselő történetet kerekített egy hétköznapi esemény köré.
Ha mi, "hétköznapi emberek" hullócsillagot látunk, az első gondolatunk kívánni valamit, s reménykedni, hogy meghallotta és teljesíti. De akinek ilyen fantáziája van, nem elégszik meg ennyivel. Felkutatja és ezzel megváltozik élete.
A könyv remekül ötvözi a mese, a fantázia, a kalandregény és a romantika jegyeit. Kicsi és nagy egyaránt élvezheti a történetet. 

Kár, hogy ilyen rövidre (224 o.) sikeredett ez a remek kis történet. Szívesen olvastam volna még néhány száz oldalon keresztül. A borító viszont gyönyörű...csodálatos dísze lehet a könyvespolcnak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyereményjáték

A por könyve - Nyereményjáték

Csevegünk / Gábor József Leventével beszélgettem